Avrupa ve Türk afet yönetim planları masaya yatırıldı

Gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla Türkiye´nin sayılı itfaiyeleri arasında yer alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, yabancı meslektaşlarıyla gerçekleştirdiği eğitim çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiriyor.

MERP KAPSAMINDA
Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, 17 Ağustos depreminin ardından Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen Marmara Depremi Rehabilitasyonu ve Ekipman Temin Projesi (MERP) kapsamında önceki gün Polonyalı ve Alman meslektaşlarıyla bir araya geldi. Alman ve Polonyalı uzmanlar tarafından özellikle afet yönetim planları hakkında verilen seminere Vilayet başta olmak üzere ilin afet koordinasyonuyla ilgili tüm birimleri davet edildi.

PLANLAR KARŞILAŞTIRILDI
Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Şişman başkanlığında gerçekleştirilen seminerde Alman ve Polonyalı uzmanlar Avrupa`daki afet yönetim planları hakkında katılımcılara bilgi verdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan ise Türkiye ve Kocaeli`de afet yönetim planını yabancı meslektaşlarına aktardı. Her iki aktarımın ardından seminere katılanlar Avrupa ve Türkiye`de uygulanan afet yönetimlerinin karşılaştırılmalarını gerçekleştirdi. Çıkan karşılaştırmaları not eden yetkililer Kocaeli ve Türkiye için yeni bir afet planın da ilk adımlarını atmış oldu.

LONDRA FACİASI
Öte yandan önceki gün Londra`ya gerçekleştirilen terörist saldırı da seminerin gündem dışı maddesini oluşturdu. Saldırıyı seminer devam ederken televizyondan öğrenen yetkililer, Londra İtfaiyesi`nin olay sonrasındaki çalışmalarını da değerlendirme imkanı buldu. İtfaiye teşkilatına olası terörist saldırılarda büyük görev düştüğü belirtilirken, özellikle bu tür olaylar sonrasında yaşanan yangın önleme ve söndürme konularında yüksek deneyim gerektiğinin altı çizildi.