Derince´nin iki yakası buluşuyor

İlçenin bölünmüşlüğgüne son verecek tünelin temeli Cumartesi günü atılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hayata geçirmeye başladığı projelerinin tek tek temelini atarken, Derince için hazırlanan tünel projesi için Cumartesi günü tören yapılacak. İlçenin bölünmüşlüğüne son verecek olan temel atma törenine iki Bakan`ın katılması bekleniyor.

710 METRELİK TÜNEL
İlçe merkezini ikiye bölen D-100 Karayolu`nun tünele alınması amacıyla hazırlatılan proje, 7 trilyon 860 milyar lirayla ihale edilmişti. Fore kazıkları çakılan tünelin temeli Cumartesi günü saat 18.30`da düzenlenecek olan törenle atılacak. Toplam üç gidiş, üç geliş olmak üzere 6 şeritli tünel geçişinin 310 metresi kapalı tünel şeklinde olacak. Toplam 710 metrelik tünelin yüksekliği 5.5 metre, genişliği ise 26.5 metre olarak inşa edilecek.

BÖLÜNMÜŞLÜK BİTİYOR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ilçeyi ikiye bölen yolun tünele alınması ile, iki yakasını bir araya getirmeyi hedefliyor. Özellikle D-100 üzerinde yaya geçitlerinde yaşanan ölümlü kazaları önlemek, insanların rahatlıkla ilçe içinde gezebilmelerini sağlamak ve bölünmüşlüğe son vermek amacıyla yapılan çalışma, büyük taktir topladı. Cumartesi günü saat 18.30`da düzenlenecek temel atma törenine Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe`nin de katılması bekleniyor.