Tünel geçişi için direkler çakılıyor

Derince´nin iki yakasını bir araya getirecek çalışmalar başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve Derince`nin iki yakasını bir araya getirecek alt geçit projesi start aldı. Proje ihalesini kazanan Taşyapı Firması, Derince Geçit Mevkii ile Eski Liman Yolu arasında kalan bin 500 metre uzunluğundaki, 310 metresi kapalı tünel olacak geçiş için fore kazık dikmeye başladı.

DERİNCE NEFES ALACAK
Tamamlanması halinde Derince İlçesi`ne nefes aldıracak olan tünel geçiş projesi için forke kazık çakma işlemi başlatıldı. Toplam bin 500 metre uzunluğundaki tünel için 973 kazık çakılacak. Yapımda üç tip kazık kullanılacak. Birinci tip kazık Q 100`lük 11 metre, ikinci tip kazık Q 120`lik 14 metre ve üçüncü tip kazık ise Q 120`lik 15.50 metre olacak. Kazık çakımları tamamlandıktan sonra istinat perdeleri yapılacak. Bu çalışmaların 3 ay süre içinde tamamlanması hedefleniyor.

DERİNCE`NİN ÖNCELİKLİ PROJESİ
Söz konusu proje Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`nun ilçeyi ziyareti sırasında vatandaşların talebi üzerine ortaya çıkmıştı. Aralık ayında tamamlanarak ilçenin nefes almasını sağlayacak olan proje, Büyükşehir Belediyesi`nin en pahalı yatırımları arasında yer alıyor.
Proje ile ilgili konuşan Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, ise, projenin kendileri için olan önemine değinerek, “Derince`nin rahat nefes alabilmesi için öncelikli projemiz tünel geçiş. Tünel geçiş ile Derince`nin  kuzeyi ile güneyini birleştireceğiz” şeklinde konuştu.